Jane Hupe (f.1968) er en Østfoldbasert billedkunstner med medlemskap i Østfold Billedkunstnere og Norske billedkunstnere. 

Janes billedspråk spenner fra maleri, collage og tresnitt til materialebilder og installasjoner. Hun henter inspirasjon fra sine næromgivelser og drøfter gjerne miljøspørsmål inn i sine arbeider, men uansett hva som er inngangsporten til et verk så er det selve den visuelle kraften i materialet hun er opptatt av å fremstille.  Uansett valg av disiplin, motiv og tema så er hennes fokus det samme -  å bygge en komposisjon med valører, fargeklanger, bevegelser og overskjæringer. Fargepaletten er enkel, men finstemt, ofte mellom varme og kalde toner. Arbeidene bygges lagvis som skisse utenpå skisse. Tilnærmingen er rå og undersøkende - hun driver opp energien i verket ved å flytte rundt på linjer og flekker i søken etter spenningsforhold og den endelige komposisjonen. De fysiske sporene fra verktøy og bevegelser underveis utgjør verkets visuelle detaljer sammen med materialets egne kvaliteter. Resultatet skal helst være så rått at  betrakteren kan fullføre verket med sine egne tanker og refleksjoner. 

Jane har over 30 års kunstneraktivitet bak seg med en rekke soloutstillinger, gruppeutstillinger, offentlige og private utsmykningsoppdrag. I perioden 2009-2015 har hun tilbrakt regelmessige studieopphold hos Kåre Nordvik, der hun særlig har fordypet seg i farger og komposisjon innenfor maleri, collage og grafikk. På 90-tallet gikk hun Kunstskolen i Bergen og var del av atelierfellesskapet Prosjekt Prospekt, der Svein Rønning var fast lærer.

Jane er også utdannet psykiatrisk sykepleier og benytter kunsten som tilnærming som gruppeterapeut ved Kompetansesenter Rus og Psykisk helse i Sarpsborg kommune. 

Kontakt

Epost jane@hupe.no

Telefon 472 64 325

Copyright © janehupe 2019. All rights reserved.
Using Format