Jane Hupe (f.1968) er en Østfoldbasert billedkunstner med medlemskap i Østfold Billedkunstnere og Norske billedkunstnere. 

Janes billedspråk spenner fra maleri, collage og grafikk til materialebilder og installasjoner. Hun henter inspirasjon fra sine næromgivelser og drøfter gjerne miljøspørsmål inn i sine arbeider, men uansett hva som er inngangsporten til et bilde så er det selve kraften billedflaten hun er opptatt av å fremstille.  Fargepaletten er presis og finstemt mellom varme og kalde toner. Komposisjonen bygges lagvis som skisse utenpå skisse. Tilnærmingen er rå og undersøkende - hun driver opp energien i bildet ved å flytte rundt på linjer og flekker i søken etter spenningsforhold og den endelige komposisjonen. De fysiske sporene fra verktøy og bevegelser underveis utgjør verkets visuelle detaljer. Resultatet skal helst være så rått at  betrakteren kan fullføre verket med sine egne tanker og refleksjoner. 

Jane har over 30 års kunstneraktivitet bak seg med en rekke soloutstillinger, gruppeutstillinger, offentlige og private utsmykningsoppdrag. I perioden 2009-2015 har hun tilbrakt regelmessige studieopphold hos Kåre Nordvik, der hun særlig har fordypet seg i farger og komposisjon innenfor maleri, collage og grafikk. Fra 90-tallet gikk hun Kunstskolen i Bergen og var del av atelierfellesskapet Prosjekt Prospekt, der Svein Rønning var fast lærer.

Jane er også utdannet psykiatrisk sykepleier og jobber som kunstterapeut i Sarpsborg kommune. 

Kontakt

Epost jane@hupe.no

Telefon 472 64 325

Copyright © janehupe 2019. All rights reserved.
Using Format