Jane Hupe (f.1968) er en Østfoldbasert billedkunstner med medlemskap i Østfold Billedkunstnere og Norske billedkunstnere.

Janes billedspråk spenner fra maleri, tegning og collage til tresnitt og materialbilder. Hun henter inspirasjon fra sine næromgivelser og drøfter gjerne miljøspørsmål og eksistensielle problemstillinger inn i sine arbeider. Uansett hva som er inngangsporten til et verk så er det selve komposisjonen og kraften i billedflaten hun er opptatt av å fremstille. Fargepaletten er finstemt, ofte mellom varme og kalde toner. Tilnærmingen er rå og undersøkende - hun driver opp energien i billedflaten ved å flytte rundt på linjer og flekker i søken etter spenningsforhold og den endelige komposisjonen. De fysiske sporene fra verktøy og bevegelser underveis utgjør de visuelle detaljene i bildet. Resultatet skal helst være så rått at betrakteren kan fullføre verket med sine egne tanker og refleksjoner.

Jane har over 30 års kunstneraktivitet bak seg med en rekke soloutstillinger, gruppeutstillinger, offentlige og private utsmykningsoppdrag. I perioden 2009-2015 har hun hatt regelmessige studieopphold hos Kåre Nordvik i Hedmark, der hun særlig har fordypet seg i farger og komposisjon innenfor maleri, collage og grafikk. På 90-tallet gikk hun Kunstskolen i Bergen og var del av atelierfellesskapet Prosjekt Prospekt, der Svein Rønning var fast lærer.

Jane er også utdannet psykiatrisk sykepleier og benytter kunsten som tilnærming som gruppeterapeut ved Kompetansesenter Rus og Psykisk helse i Sarpsborg kommune.

Kontakt

Epost jane@hupe.no

Telefon 472 64 325

Copyright © janehupe 2019. All rights reserved.
Using Format