Prosjektene til Jane Hupe reflekterer rundt eksistensielle spørsmål og det gjenstridige forholdet mellom menneske og natur. Billedspråket er grafikk, collage, maleri, og installasjoner, med tresnittet som hovedfokus.

Jane Hupe (1968) er fra Sarpsborg, hun er nylig bosatt i Halden har sitt atelier på Kulturhuset. Hun har 35 års praksis som billedkunstner med en rekke utstillinger, verksteder, private og offentlige utsmykningsoppdrag. Utdanningen er i hovedsak fra Kunstskolen i Bergen og gjennom mange års studier hos billedkunstner Kåre Nordvik i Østerdalen. Medlemskap i Norske Grafikere, Norske billedkunstnere, Østfold Bildende Kunstnere.

Hupe er også psykiatrisk sykepleier og har blant annet videreutdanning- "Kunst og kultur i helse og omsorg" fra Nord Universitet. Med sin sammensetning av kompetanse har hun etablert  kunstgrupper i kommunal psykisk helsetjeneste. Hun er en etterspurt kursholder innen tresnitt og er opptatt av å formidle kunnskap om kunst, kreativitet og arbeidsprosesser fra sitt grafikkverksted.  

Copyright © janehupe. All rights reserved.
Using Format