Prosjektene til Jane Hupe reflekterer rundt eksistensielle spørsmål og det gjenstridige forholdet mellom menneske og natur. Billedspråket er grafikk, collage, maleri, poesi og installasjoner.

Jane Hupe (1968) er fra Sarpsborg, og nylig bosatt i Halden med sitt atelier på Kulturhuset. Hun har 35 års praksis som billedkunstner med en rekke utstillinger, verksteder, private og offentlige utsmykningsoppdrag. Utdanningen er i hovedsak fra Kunstskolen i Bergen og gjennom mange års studier hos billedkunstner Kåre Nordvik i Østerdalen. Medlemskap hos Norske Grafikere, Norske billedkunstnere, Østfold Bildende Kunstnere.

Hupe har også lang erfaring som kursholder og psykiatrisk sykepleier, med blant annet videreutdanning "Kunst og kultur i helse og omsorg" fra Nord Universitet. Med sin sammensetning av kompetanse driver hun kunstgrupper i kommunal psykisk helsetjeneste, ved siden av egen praksis. Hun er opptatt av å formidle hvordan arbeid med kunst og kreativitet kan være helsefremmende og meningsgivende. Det handler om å gi slipp på prestasjonstanker og resultatfokus, og i stedet gå inn i prosessene med nysgjerrighet, glede og oppmerksomt nærvær. 

Copyright © janehupe. All rights reserved.
Using Format