Prosjektene til Jane Hupe reflekterer rundt eksistensielle spørsmål og det gjenstridige forholdet mellom menneske og natur. Billedspråket er grafikk, collage, maleri og materialbasert kunst, med tresnittet som hovedfokus.

Jane Hupe er født 1968 i Sarpsborg, nylig bosatt i Halden med studio ved Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Hun har over 30 års praksis bak seg med en rekke utstillinger, verksteder, private og offentlige kunstoppdrag. Medlemskap i Norske Grafikere, Norske billedkunstnere, Østfold Bildende Kunstnere.

Hupe har en sammensatt bakgrunn. Størst betydning for hennes kunstneriske utvikling har vært det nære samarbeidet med Kåre Nordvik i Østerdalen, som hans student i perioden 2009-14, og senere som nær kollega. Studiene tok utgangspunkt i Janes pågående arbeider med fordypning klassiske prinsipper innen farge- og komposisjon. Våren 2022 var de aktuelle med en fellesutstilling i Galleri Rød Jeløy.

Fra 90-tallet gikk hun Kunstskolen i Bergen og var del av atelierfellesskapet Prosjekt Prospekt med Svein Rønning som lærer. 

Hupe er også psykiatrisk sykepleier. I 2021 tok hun videreutdanning- "Kunst og kultur i helse og omsorg" ved Nord Universitet. Med sin sammensetning av kompetanse har hun etablert  kunstgrupper i kommunal psykisk helsetjeneste. 

Copyright © janehupe. All rights reserved.
Using Format