Gi gaver med mening!

Jeg har et stort utvalg grafikk som passer for små og store anledninger. Jeg henter inspirasjon fra naturen og refleksjoner rundt eksistensielle tema. Stikkord er bevegelse, pust, takknemlighet, refleksjon, balanse, natur, eksistensialisme, humanisme, helhet, helse, håp, glede, respekt og kjærlighet. 

Jeg vil også anbefale mine faste formidlere. 

Norske grafikere  galleri sentralt i Oslo, og nettgalleri. 
Soli Brug - stort galleri i vakre omgivelser i tillegg til nettgalleri. 
Østfold Kunstsenter - galleri,  Kafè ØKS og kunstbutikk. 

Nils Aas Kunstverksted på Inderøy kjøpte mitt tresnitt "Kraftverk" fra utstillingen jeg hadde der vinteren 2022. Den ble brukt som førstepremie i deres årlige kunstlotteri. 

Balansekunst

Brystkreftforeningen gav mitt tresnitt "Balansekoden" som pris til æresmedlem Kari Melhus. (2022) 

Helsehuset Greåker har tresnitt fra samme serie  (2020).

Balansekunst er en serie tresnitt som handler om hvordan mennesker i omsorgsroller regulerer seg selv og andre ved å finne en kraft utenfor seg selv. Det kan for eksempel være kunst, tro, naturopplevelser eller  en lyttende venn.  Jeg utforsker balansen i tresnittet ved å balansere stener og farger. Hvor mye tåles? Hvor er det avgjørende balansepunkt?  Det kan være hårfine detaljer som avgjør om komposisjonen faller eller står. 

Tempeltre (Ginkgo biloba) er trolig verdens eldste plante da man har funnet 270 millioner år gamle fossiler av gruppen. Fra ca. 1000 e.kr. den blitt utbredt som et hellig tre i tempelanlegg i hele Øst-Asia. I dag eksisterer arten kun som kultiverte prydtrær.

Tempeltre er en serie linotrykk som er inspirert av 70-tallets fargepalett.  De selges enkeltvis, men er også egnet for å sette sammen i grupper. Fine gaveformat  20x20 cm.  Jeg kan ordne innramming med enkel list 30x30cm i sort, hvit eller eik. Hvert av bildene er laget i 20 nummererte eksemplarer (1/20, 2/20 osv). 

Kan du se for deg hele Tempeltre-serien som del av en utsmykking? Jeg har reservert nr 1 fra hvert av bildene med tanke på å lage en utsmykning for en bedrift eller institusjon.  Foreløpig finnes det 15 varianter, men flere er under utvikling. Om du syns det høres spennende ut, ta kontakt for en prat! Se hele utvalget her. 

Livslinjer er en serie tresnitt som reflekterer over eksistensielle tema. Motivene er halvabstrakte har assossiasjoner både til landskap og organiske bevegelser. Bildene finnes i mange variasjoner og er fine både enkeltvis og satt sammen i serier. 

Foto er fra utstillingen Baut i Nils Aas Kunstverksted 2022.

Offentlige oppdrag

Sarpsborg kommune (2019). Oppdraget gikk ut på å lage 40 tresnitt med stedsspesifikt motiv, som gave til prisvinnerne på Sarpsborggallaen 2019. Motivet viser et industrielt bylandskap og de blå paraplyene symboliserer byens fremdrift innen idrett og byutvikling.Tittel: Sveve over byen.  --->

Helsedirektoratet (2018) bestilte en serie tresnitt  med motiv av måker. Disse ble benyttet som gaver. 

Copyright © janehupe. All rights reserved.
Using Format