Artist book er når boken er laget som et kunstverk i seg selv. Artist book inviterer tilskuer til å ta på og undersøke boken som en skulptur.  

Jeg har som visjon at min kunst ikke skal bidra til forsøpling. Det er en stor utfordring når essensielt kunstmateriell er skadelig for miljø og de gode alternativene ikke finnes.  Jeg prøver å løse det ved å finne nye bruksområder for alt jeg innhenter av materiell. Alt tas i bruk, ingenting  skal gå til spille. Det er heldigvis en utfordring jeg finner inspirerende. 

Mine materialbaserte prosjekter er i hovedsak laget av restmateriell fra min øvrige kunstproduksjon og søppel, være seg våtservietter fra rengjøring, emballasje, destruert grafikk, avskjær fra papir og treplater mm.  

Peace and love

Denne artist boken består av en folde-bok og eske som begge er dekorerte med originalgrafikk fra tresnittet «Human Touch». Hvert eksemplar er et unikt grafisk verk. Boken kan sees som en billedbok og som et frittstående objekt.

Peace and love er trykket på transparent silkepapir med rester av trykkfarger fra mine tresnitt. Foldeboken er laget av brettede remser fra overflødig avskjær av trykkpapir. I denne foldeboka har jeg lasert silkepapiret i flere lag til nye mønstre- og fargekombinasjoner har oppstått.

Foldebøkene skal tåle å bli fiklet med, de har mange brettemuligheter og kan fremstilles som skulpturer. Bøkene og eskene finnes i tre ulike størrelser.

  • 10x10cm - utstrakt lengde 90 cm
  • 15x15cm - utstrakt lengde 180 cm
  • 40x40 cm - utstrakt lengde 560 cm

Livslinjer

Denne boka  har utgangspunkt i tresnittmateriale med abstraksjon av linjer og form. 

Foto til høyre er fra utstilling i Rygge Kunstforening 20212, der boka ble presentert som en skulptur. 


Rød tråd

Rød tråd er en artist bok som består av brukte tarlatan (filler) som er brukt til å slå av rød trykksverte fra dyptrykkplater, sammen med trykkene fra disse. Boken er håndlaget papir som er klippet og brettet sammen uten andre sammenføyinger. 

Boken Rød tråd finnes i kun et eksemplar. 

Artist date

Ved siden av mer langstrakte arbeidsprosesser lager jeg små daglige oppgaver for meg selv. Dette kan være enkle øvelser som kun har til hensikt å holde lek og skapeglede nært. Jeg finner mye inspirasjon og oppdagelser ved jobbe raskt. Hver dag en ny side, uten å overarbeide eller korrigere, en fin øvelse på å bli trygg på komposisjon og utforsking av materialer. Her har jeg benyttet stammen fra en barnebok og fylt inn med funnet papirmateriell og rester fra min grafikk.  


Industriell poesi

Denne boka er en lang brettebok som måler 6 meter utstrakt. Laget av restmateriell fra  prosess med tresnitt som har industrielle tema. 

Copyright © janehupe. All rights reserved.
Using Format